logo

logo

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Γνωριμία με την Ομάδα


Αγαπητές και Αγαπητοί 
Κυρίες και Κύριοι,

Για να μας γνωρίσετε θα αναφέρουμε λίγα λόγια για εμάς…
Η ομάδα XProgTeam δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Τον καιρό εκείνο ήμουν καθηγητής στο Γυμνάσιο του Χορτιάτη, όπου δίδασκα Πληροφορική και Μαθηματικά. Οι μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και οι μαθητές του Λυκείου, καθώς  και λίγοι από το Δημοτικό του Χορτιάτη αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της 25-μελούς ομάδας  (10 κορίτσια και 15 αγόρια)  με όρεξη για την εξερεύνηση της Τεχνολογίας.
Μέχρι και σήμερα συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη μετά το σχολείο και δουλεύουμε με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση σε εθελοντική βάση όλοι, πάνω σε διάφορα θέματα της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, για τα οποία συναποφασίζουμε όλοι μαζί στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς.
 Μερικές δράσεις και θεματικές με τις οποίες ασχοληθήκαμε είναι οι εξής:
·         Συναντήσεις και σεμινάρια από και με την ομάδα Google Developers Thessaloniki
·         Εισαγωγή και δημιουργία εφαρμογής με το App Inventor και Unity
·         Εργασία με το Google Cardboard
·         Συμμετοχή και παρουσίαση των εργασιών μας στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και στο Droidcon στην Θεσσαλονίκη
·         Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Ευγενίδειου Ιδρύματος Hydrobot και δημιουργία κατάλληλης εφαρμογής
·         Ενασχόληση και πειραματισμός με τα Lego Mindstorms
·         Συμμετοχή και διάκριση με το 1ο Βραβείο (Inovvative Solution) σε πανελλήνιο διαγωνισμό για Lego Minstorms (FLL μέσω eduAct)
·         Παρουσίαση της ομάδας και των δράσεών της αλλά και παρουσίαση με απλουστευμένο τρόπο της Ρομποτικής σε παιδιά του Νηπιαγωγείου με παιχνίδια και κατασκευές
·         Προετοιμασία σε ένα νέο Πρότζεκτ που ασχολείται με το Διάστημα

Η σύνθεση της ομάδας ανανεώνεται συνεχώς κάθε χρόνο. Δυστυχώς, μας λείπουν τα οικονομικά μέσα και έτσι δεν μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο με τα απαιτούμενα σύγχρονα υλικά (π.χ. 3D Printer, arduino) και τα ρομπότ. Eπίσης, εντοπίζεται και σοβαρή έλλειψη εξοπλισμού στο εργαστήριο , γεγονός που μας περιορίζει ώστε να κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό  βήμα προς τις νέες τεχνολογίες.  
Διακατεχόμαστε από θετικά προαισθήματα ότι με τη συμπαράστασή σας θα διανοιχθούν για εμάς νέες δυνατότητες. Έχουμε όρεξη και διάθεση για δουλειά αλλά και την έγκριση του Δημάρχου μας, να απευθυνθούμε σε εσάς και να ζητήσουμε τη βοήθειά σας.
Από τη νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019 θα συμμετέχουμε με την υποστήριξη και παρότρυνση του Ιδρύματος της Deutsche Telekom σε ανταλλαγή μαθητών με σχολεία της Γερμανίας με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα.
Για τους λόγους αυτούς χρειαζόμαστε άμεσα πλήρως Εξοπλισμένο Εργαστήριο Τεχνολογίας -Ρομποτικής. Έχουμε πολλά σχέδια για τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά χρειαζόμαστε υποστήριξη.




Με φιλικούς χαιρετισμούς
Για την Ομάδα Μαθητών του Χορτιάτη
Blog: XProgTeam.Blogspot.com
Σωτήρης Τοκαλατσίδης
Συντονιστής
Email:  stokal@gmail.com
Handy +30 6936564999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου